Designmanagement van Goedemensen

Visitekaartje van Goedemensen

Detacheerder IP-X heet voortaan Goedemensen. Een slimme naam bedacht door creatief bureau New Message. Het gaat in deze business tenslotte maar om één ding: het vinden van goede mensen. En omdat er ongewone ideeën waren over het logo en de huisstijl, heeft New Message Yocolo gevraagd hen te helpen bij de ontwikkeling ervan.

 

Inschakelen van goede mensen

Kandidaten van Goedemensen

Het idee om in de huisstijl altijd een regeltje voor de naam Goedemensen te plaatsen zoals Visitekaartje van… en Kandidaten van… is in de praktijk niet zo maar gedaan. Je voegt namelijk communicatie toe aan statisch en vooral praktisch middel wat een huisstijl doorgaans is. Zeker als je bedenkt dat Goedemensen meer dan vijftig verschillende sjablonen heeft voor contracten, brieven, mailings en formulieren. Combineer het logo idee ook nog eens met wisselende zwart-wit fotografie waarin de eigen mensen figureren, en de complexiteit is onverwacht groot. Het inschakelen van Yocolo voor designmanagement is de oplossing.

 

Designmanagement uitkomst voor reclamebureau

Campagne van Goedemensen

Creative director Lennart Wienecke en designer Michel Robert hebben Yocolo vanaf het eerste begin betrokken bij de conceptontwikkeling van de huisstijl voor Goedemensen. Ik heb ze hierdoor steeds op het juiste moment de consequenties van hun ideeën kunnen uitleggen. De huisstijl is goed bruikbaar gebleven en de richtlijnen doen geen afbreuk aan de vrijheid van het communicatieconcept. Doordat ik als designmanager ook de prepress heb begeleid is het proces ook nog eens flink versneld. Korte lijnen dus, wat New Message goed uitkwam omdat de huisstijl samen met de website en de campagne in vier weken tijd moest worden neergezet. Designmanagement is een uitkomst voor reclamebureaus die ook huisstijlen willen ontwikkelen maar hiervoor niet de kennis en ervaring in huis hebben.

 


 


 

Gedaan voor New Message

Design Management: begeleiding van ontwikkeling corporate identity
Prepress management: technische standaard opgezet voor fotografie, dtp, lithografie en drukken (vooraf proefdrukken)
(Creatie en design: New Message, Fotografie: Nico Garstman, Lithografie: Piet Kilian, Druk: GrafiPlaza)